Nádor kupa a 70 éves alcsúti suliban

3 okt

Nádor Kupa

Iskolánk idén ősszel rendezte meg az előző tanévben először, hagyományteremtő szándékkal megálmodott és megrendezett Nádor Kupa elnevezésű sporteseményt. A rendezvényen két korcsoport labdarúgó csapatai mérik össze tudásukat: szeptember 20-án a harmadik korcsoport, azaz a 2005 és 2006-ban született tanulók, szeptember 26-án pedig a negyedik korcsoport, azaz a 2003-2004-ben született diákok. Ez az esemény is része az iskolánk 70. születésnapját ünneplő rendezvénysorozatunknak.

Ebben a tanévben a Tatabányi Sárberki Általános Iskola, a Bicskei Szent László Általános Iskola, a Tabajdi Mészöly Gedeon Református Általános Iskola és a Vértesacsai Reményik Sándor Református Általános Iskola kaptak meghívást a tornára. Nagy örömünkre mindenki elfogadta a részvételi lehetőséget, így szeptember 20-án, kedden délután a harmadik korcsoportos csapatok mérték össze erejüket az alcsútdobozi Sportcsarnokban.

Az öt csapat körmérkőzést játszott egymással-fantasztikus hangulatot teremtő telt lelátók előtt. Iskolánk diákjai és tanárai csörgőkkel, dobokkal, maguk készítette szurkolói transzparensekkel bíztatták az arénában játszókat.

A jó hangulatú, magas játékszínvonalú és sportszerű délután végeredménye a következőképpen alakult:

Ötödik helyen a Vértesacsai Reményik Sándor Református Általános Iskola Kazay Endre Német Nemzetiségi Tagintézménye, negyedik helyen a Tabajdi Mészöly Gedeon Református Általános Iskola végzett. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Bicskei Szent László Általános Iskola állt fel, az ezüstcsapat a Tatabányai Sárberki Általános Iskola lett!

Idén a II. Nádor Kupa III. korcsoportos bajnoka az Alcsútdobozi József Nádor Általános Iskola csapata lett!

A sporteseményen számos különdíj is gazdára talált:

-a legjobb kapusnak járó díjat Zsemberi Máté vihette haza Tatabányáról,

-a gólkirály Baboss Regő lett a bicskei Szent László Általános Iskolából,

-a legjobb mezőnyjátékosnak járó díjat pedig iskolánk tanulója, Antal Márton kapta.

Mezőnyjátékban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért különdíjat kapott még Jére Botond Tabajdról és Jasper Krisztián Vértesacsáról.

Iskolánk III. korcsoportos csapata: Ángyás Ferenc, aki az utolsó pillanatig versenyben volt a gólkirályi címért, Keindl Gergő és Antal Márton, kiváló csatáraink három fontos góllal járultak hozzá a győzelemhez, Budai Kristóf, Simon Balázs, Marton István, Simon Kristóf voltak a nagy teherbírású és szinte áthatolhatatlan védőink, Jakab Gergő, a kapusunk, aki egyetlen gólt kapott csupán a négy meccs során és 2007-es születésű fiataljaink, Czene Gergely, Szendefi Levente és Oros László, akik nagy igyekezettel egészítették ki a nálunk akár két évvel idősebbek játékát!

Gratulálunk minden részvevőnek és felkészítő tanáraiknak!

Szeptember 26-án a negyedik korcsoportos tanulókra vár remélhetőleg hasonló hangulatú és színvonalú sportdélután!

 

Siposné Bokor Katalin 

testnevelő

20170920_16284220170920_162729