Friss híreink

Forró csoki – avagy jó gyerekek is mehetnek az igazgatóiba

Bevallom soha nem voltam gyermekkoromban az igazgatói irodában. Talán azért, mert akkor is csak azoknak a gyerekeknek kellett odamenni, akik rendetlenkedtek. Én is sokszor beszélgetek el olyan diákokkal, akik segítségre szorulnak, együtt keressük a megoldást problémáikra, mely szinte minden esetben jótékony hatású, segítő szándékú. Éppúgy jótékony hatású az a kezdeményezésem, hogy aki kiemelkedik társaitól tanulmányi munkájával, az a hónap tanulója lesz, és a cím feljogosítja arra, hogy barátjával együtt elfogyasszanak egy finom forró csokit az igazgatói irodában. A gyerekek nagyon boldogok, hogy bejöhetnek hozzám és pedig attól vagyok boldog, hogy olyan gyerekekkel beszélgethetek, akik szorgalmasak, példás a magatartásuk és példát mutatnak társaiknak. Mindenki jól jár! ( Az e hónap díjazottjai a versenyeredmények menü alatt olvasható.)

 

Posztolj egy verset az utcára!

20160411_075941

Szülői kezdeményezésre kezdtük el szervezni, hogy a Költészet napja alkalmából mindenki vesse papírra kedvenc versét és rakja ki az iskola kerítésére. Egy héten át gyűltek a versek, néhány tanulónk maga is versíráshoz fogott és saját költeményét rakta a ki. Fiatal alkotóink: Németh Lili Hanna, Fülöp Adrienn, Bíró Olívia és Bíró Abigél.  Április 11. József Attila születésnapja. Ebből az alkalomból Szilveszter Marika elszavalta nekünk József Attila Születésnapomra című versét.

 

Csapatépítésen a tantestület

 

A Velencei-tó környékét vettük célba és osztálykirándulásokhoz gyűjtöttünk ötletet. Hajókáztunk, kerékpároztunk, sárkányhajóztunk és megismerkedtünk e környék élővilágával. Jó volt kimozdulni az iskola falai közül.

Keindl Zoltánné

Mesemondóversenyen voltunk

  1. április 29-én a mányi mesemondóversenyen 2 tanuló képviselte iskolánkat.

Név szerint: Budai Barbara 2. osztályos tanuló és  Németh Lili Hanna 3. osztályos tanuló.

A környék 5 iskolájából jöttek versenyzők (Szár, Kápolnásnyék, Csákvár, Mány és Alcsútdoboz). A nagyon erős mezőnyben a mi tanulóink szépen szerepeltek. Mind a ketten II. helyezést értek el a saját korcsoportjukban. Gratulálunk nekik!

Vas Szilvia

Vélemény, hozzászólás?